300 pensionist të rrejshëm invalidorë në Sërbi

0

Rreth 300 pensionist në Sërbi kanë mbetur pa pension invalidor pas të cilës me revizionin është vërtetuar se nuk e meritojnë, ose e kanë fituar në mënyrë jo te rregullt, mëson “Bilc”.

Penzioneri

Ky numër do të jetë edhe më i madh, pasi që nga 320 mijë pensionist invalidor janë kontrolluar rreth 30 mijë. Kundër 16 pensionistëve i janë ngritur kallxime penale dhe ka filluar procedura para gjygjit të parë themelor për shkak të dyshimit të keqpërdorimit kanë ardhur deri tek këto të drejta. Aksioni i revizionit vazhdon deri kur të ketë pensione ivalidore, sepse kjo është në interesin e pensionistëve inavlidor të e meritojnë, të cilët në të ardhmen nuk do të skuqen nga ata që i kanë fituar në mënyrë jo ligjore, thotë për gazetën e përditshme “Blic”, Aleksandër Vulin ministër i punës. Rreth 300 pensionist në Serbi kanë mbetur pa pension invalidor pas të cilës me revizionin është vërtetuar se nuk e meritojnë, ose e kanë fituar në mënyrë jo te rregullt, mëson “Bilc”. Ky numër do te jetë edhe më i madh, pasi që nga 320 mijë pensionist ivalidor janë kontrolluar rreth 30 mijë. Siç mësojmë në ministrin e punës, veteranëve dhe çështjeve sociale, arsyeja për marrjen e këtyre pensioneve është mungesa adekuate e dokumentacionit por shpesh ndodh gjatë kontrollimit vërtetohet se tek disa penzioner nuk ekziston se ekzistojnë si invaliditet. Siç mëson “Blic” pension invalidor ka marrë piloti ushtarak i cili posedon fabrikën për prodhimin e detergjenteve, pronar te kafiterive dhe hoteleve, por edhe ata të ashtuquajturit të verbër, të cilët normalisht vozisin dhe kanë patentë shofer për vozitje. Shembulli më i mirë i keqpërdorimit të pensioneve invalidore është Lubisha Buha, i cili në pension ka shkuar në vitin 1993. Ai deri në revizion ka marrë pension invalidor, edhe atëherë kur e ka fotografuar vajzën e cila është ulur në krevatin e tij në të cilin gjendeshin 2 milion euro kesh. Gjatë revizionit të pensioneve invalidore në nivelin vjetor kemi kursyer 86 milion dinarë. Ky potez i cili është dashur të tërhiqet qysh para 7 viteve, të hollat të cilat janë harxhuar në pensione ivalidore të rrejshme është edhe shumë fish më i madh, sqaron për “Blic”, Vulin dhe shton se kallximet e reja për pensionet invalidore do të dokumentohen edhe më mirë. Problem është edhe ajo se gjatë kësaj kohe shumë prej tyre kanë fituar pensionin e pleqërisë dhe në këtë mënyrë ata nuk mund të kontrollohen siç ka qenë rasti me Danica Drashkoviqin./BujanociNet/

----- -------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »