14.9 milionë franga shitet një diamant në Gjenevë
10:01 | 13 Maj 2015

Një diamant i jashtëzakonshëm ”The Historic Pink’, me 8,72 karat, ka ndryshuar pronarin të martën në mbrëmje në një ankand në Gjenevë për 14.9 milionë franga. Gur i çmuar është thënë që dikur i përkiste një mbese të Napoleonit, Princeshës Mathilde Bonaparte (1820-1904). bijoux-569x396 Vlera e diamantit historik është vlerësuar të jetë 13.7 deri 17.5 milionë franga zvicerane, shkruan “Sotheby”. Perla ishte mbajtur në një kasafortë banke që nga viti 1940 dhe së fundi ishte rishfaqur në publik.
Françeska Jaçe
S