11 qytetet më të sigurta në botë
14:50 | 16 Tetor 2017

Qytetet e mëdha jo domosdoshmërish janë të pasigurta.

Në fakt disa prej qyteteve më të sigurta në botë janë urbane, me shkallë të ulët të krimit dhe nivel të lartë të sigurisë. The Economist 2017, ka ranguar disa prej qyteteve më të sigurta, bazuar në faktorët personal të sigurisë, sigurinë digjitale, sigurinë shëndetësore dhe atë infrastrukturore, shkruan Independent, përcjellë Klan Kosova. Kjo është lista e 11 qyteteve më të sigurta në botë: 11. Frankfurt – Gjermani 10. Cyrih – Zvicër 9. Hong Kong – Kinë 8. Stokholm – Suedi 7. Sidnej – Australi 6. Amsterdam – Holandë 5. Mellburn – Australi 4. Toronto – Kanda 3. Osaka – Japoni. 2. Singapor 1. Tokio – Japoni.
Aurela Hoxha