• Vendstrehimet në Gjermani përplot me kosovarë dhe të tjerë

  Portali BujanociNet ka arritur të depërtojë në njërin nga vendstrehimet në Gjermani ku janë të strehuar përkohësiht rreth 800 azilkërkues të cilët janë në pritje të procedurës së mëtutjeshme. Siq ka mësuar BujanociNet përsonat të cilët paraqiten në këtë vendstrehim për herë të parë, aty do të qëndrojnë për 5 ditë radhazi por edhe më shumë, në kushtet siq janë […]

  Vendstrehimet në Gjermani përplot me kosovarë dhe të tjerë
 • Kryeministër mos e harro Kosovën Lindore

  Çështja e Kosovës Lindore nuk u përmend asnjëherë në dialogun Kosovë-Serbi. Qytetarët e kësaj ane vazhdojnë të kenë jetë të vështirë dhe në mënyrë të theksuar u shkelen të drejtat elementare. Tash kur Kosova ka një qeveri dhe një kryeministër të ri, shqiptarët e Kosovës Lindore presin të dëgjohet zëri i tyre, ashtu siç dëgjohet zëri i serbëve në Kosovë. […]

  Kryeministër mos e harro Kosovën Lindore
 • Stankoviç: Qeveria nuk ka intersim që ti privatizojë mediat multietnike, RTB është rast specifik

  Gjatë ditës së sotme Radio Telelvizonin Bujanoci e ka vizituar kryetari i Trupit Koordinues për Preshevë Bujanoc dhe Medvegjë Zoran Stankoviç. Stankoviç gjithashtu në ambientete e këtij mediumi ka mbajtur një takim me punëtorët e RTB-ës ku ka cituar se duhet të miret një vendim politik me të cilën Radio Televizoni Bujanoci do të përjashtohet nga zbatimi i ligjit për […]

  Stankoviç: Qeveria nuk ka intersim që ti privatizojë mediat multietnike, RTB është rast specifik
 • Shqiptarët e Luginës së Preshevës pjesë e kombit shqiptarë(Foto)

  Shqiptarët e Luginës së Preshevës, përkatësisht tri komunat shqiptare të kësaj lugine, janë komunat më të varfra të Serbisë ku të ardhurat e tyre, janë më të ulëta se 50% të mesatares nacionale, ndërsa numri i papunësisë është rreth 40% të mesatares nacionale, kurse të ardhurat e shqiptarëve janë 3.5% më të ulëta se mesatarja nacionale e Serbisë. Këto të […]

  Shqiptarët e Luginës së Preshevës pjesë e kombit shqiptarë(Foto)
 • “Nansen Dialogue Center” rikthehet me projekte në komunën e Bujanocit

  Qendra për dialog “Nansen” nga Norvegjia pas një periudhe kohore prap është kthyer me aktivitetet e saja në komunën e Bujanocit. Kohë më parë, gjegjësisht në mandatin e mëparshëm të kryetarit Arifi, kjo organizatë ishte shumë aktive në komunën e Bujanocit me projekte të shumta, si rezultat i kësaj komuna e Bujanocit ishte binjakëzuar me komunën e Lilehamerit të Norvegjis […]

  “Nansen Dialogue Center” rikthehet me projekte në komunën e Bujanocit

Lajme »

Rinia Kosovare bën selfie-n e fundit nga kufiri Kosovë-Serbi

Rinia Kosovare bën selfie-n e fundit nga kufiri Kosovë-Serbi

12.19.2014 at 17:12

Kosovarët po vazhdojnë largimin nga Kosova duke ikur për një jetë më të mirë në shtetet Evropiane, ata për të fundit herë duke ikur nga vendlindja e tyre kanë...

 

Sport »

Showbiz »

DJ Blunt dhe Marina po sjellin bashkëpunim?

DJ Blunt dhe Marina po sjellin bashkëpunim?

12.19.2014 at 14:00

Nuk ka shumë kohë që Dj Blunt ka deklaruar se në muajin janar ai dhe Real 1 do të sjellin një baladë e cila është në bashkëpunim me një këngëtare të re por...

Teknologji »

Ndërtohet dora robotike që lëviz me mendje (Video)

Ndërtohet dora robotike që lëviz me mendje (Video)

12.18.2014 at 22:13

Les ban i ka humbur të dy duart pasi u godit nga rryma para 40 vjetësh. Tani ai është bërë personi i parë i cili mban dy duar robotike të cilat ka mundësi...